OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNDEN AHMET ENGİN TUNA' NIN YÜRÜTMÜŞ OLUĞU ETWİNNİNG PROJESİ OLAN

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNDEN AHMET ENGİN TUNA' NIN YÜRÜTMÜŞ OLUĞU ETWİNNİNG PROJESİ OLAN "DEĞERLERİMİZLE ARKADAŞIMIZ" PROJEMİZ TAMAMLANMIŞTIR

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNDEN AHMET ENGİN TUNA' NIN YÜRÜTMÜŞ OLUĞU ETWİNNİNG PROJESİ OLAN "DEĞERLERİMİZLE ARKADAŞIMIZ" PROJEMİZ SONA ERMİŞTİR.

PROJE SONU

Projemiz Ocak ayında başlayıp Nisan ayında sona ermiştir. Empati Dürbünü,Yardımlaşma Kumbarası,Doğruluk/Dürüstlük Sözleşmesi etkinlikleri yaptırılarak yapılan her etkinliğin yanında bir değer işlenmiş ve akran zorbalığını önleme çalışmaları yapılırken değerlerimizin de farkına varıp ve böylece öğrencilerimizde  yapıcı ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirme hedefine ulaşılmıştır. Velilere konu hakkında broşür gönderilmiştir. Öğrenci ve öğretmenlere ön test son test uygulayarak proje değerlendirmesi yapıldı. Proje sürecince okul web siteleri, blog sayfası/web sitesi ve sosyal medya hesapları kullanılarak yaygınlaştırma faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Öğrencileri akran zorbalığı hakkında bilgilenerek farkındalıkları arttırıldı. Çocukların paylaşım ve işbirliği içinde bir arada olmalarını destekleyen akran ilişkileri, aynı zamanda kişiler arası ilişkiler için gerekli bilgi ve becerileri kazanmaları. Proje sonunda öğrencilerde; duyarlılık, sevgi,yardımlaşma,dayanışma, empati, doğruluk,dürüstlük değerleri farkındalığı kazanmaları, öğrencilerin  paylaşım ve işbirliği içinde bir arada olmalarını destekleyerek hem değerlerimizin öğrenilmesini sağlanmıştır hem de akran ilişkilerinin temelinin atıldığı okulöncesi ve ilkokul döneminde farkındalıkları artarak ilerleyen eğitim kademelerinde arkadaşlık ilişkileri konusunda deneyimlemeleri için faydalı bir süreç olmuştur. Okul ortamı ve sınıf ortamının daha güvenli olduğu ,arkadaş ilişkilerinin güçlendiği,birlikte etkinlikler yapılan bir yer haline gelecek böylece devamsızlık sorunları yaşanmayacak ve sınıf ortamında akran zorbalığı azaltacak etkinlikler planlamıştır.Yapılan etkinlerle bu sonuçlara ulaşılmıştır.

24.04.2022 291

24-04-202224-04-202224-04-2022